Kleinkunst passant

Met het kleinkunstgroepje PASSANT brengen wij verhalen, liedjes en… mooie herinneringen voor u mee. 

We hebben een aangepast programma voor senioren en verenigingen (Vlaamse WZC, OKRA, …) die houden van de 60s en 70s: een mix van voornamelijk het betere Nederlandstalige lied… tussen de nummers door wordt op ludieke wijze en in aangepaste kledij verteld over die gouden jaren. Een programma dat telkens aanslaat bij een luisterend publiek!

“Wij waren twintigers in de gouden jaren ’60… of waren het de jaren ’70?” is de naam van ons programma. Het is een aangename 1,5 u durende voorstelling (al dan niet met een pauze) waarin verhalen en anekdotes, gekoppeld aan herkenbare (gebruiks)voorwerpen uit de zestiger en zeventiger jaren zoals bijvoorbeeld de panty’s van het Aalsterse duParc en het wereldbekend Spic&Span worden afgewisseld met liedjes uit diezelfde periode. De voorwerpen en verhalen brengen uiteraard heel wat interactie teweeg met het publiek wat vaak tot hilarische momenten leidt…

(zie foto)

Marc Ottoy

Zang en gitaar

Het gitaarboekje van Nonkel Bob en de kampvuren met de Chiro, alsook het Sint-Jozefcollege te Aalst waar tijdens de middagpauze in de muzieklokaaltjes naarstig geoefend kon worden liggen zonder twijfel aan de basis van zijn eerste gitaar.

Het was mid de jaren ’70, de Nederlandstalige kleinkunst kende hoogtijdagen en Nekka in het Antwerpse Sportpaleis was jaarlijks ‘The Place To Be’. Vele Vlaamse en Nederlandse kleinkunstzangers begeleidden er zich op gitaar en dat werkte aanstekelijk …
Al gauw volgden enkele jaren gitaarschool en het zelf musiceren kon beginnen.

Het zingen … dat kreeg hij mee van zijn moeder. Marc houdt van veel muziekjes maar bovenal blijven wijlen Zjef Vanuytsel, Boudewijn de Groot, Jan De Wilde, … zeg maar de hele bende kleinkunstartiesten die startten in de jaren ’60 – ’70 zijn grote voorbeelden.

(zie foto)

Muriel Van Heygen

Zang en percussie

Nog maar net haar eerste stapjes gezet en reeds in de ban van podiumkunsten. Op zeer jonge leeftijd volgt zij balletschool wat na enkele jaren resulteert in stijldansen maar uiteindelijk kiest zij resoluut voor de muziek.

Zingen werd haar grootste passie! Van het ene (kerk)koor kwam het andere tot zij op een bepaald moment in vier koren tegelijk als sopraan actief was. In één van die koren leerde zij Marc kennen die haar uitnodigde voor een duet. Voor de eerste keer samen live opgetreden op een koorconcert in 2007 met het liedje “Suzanne” van Herman Van Veen.

Franstalig opgegroeid heeft Muriel niet de minste moeite met het Franse chanson … maar evenzeer vertolkt zij op schitterende wijze het betere Nederlandstalige lied.

Paul Kellens

Basgitaar

Paul begon in zijn jonge jaren als selfmade gitaarspeler bij de jeugdbeweging. Al snel maakte hij deel uit van een Herzeels coverbandje dat maar een kort leven beschoren was. Zijn muzikale loopbaan bleef daarna vele jaren op de achtergrond. Toch stond de gitaar steeds binnen handbereik.

In 2018 kwam de zin voor het muziekmaken in groep terug en met de coverband El.Akoest stond hij al gauw weer op het podium, maar nu als bassist.

Kleine twee jaar later kwam Paul in contact met Marc en Muriel en werd hij meteen weer verliefd op het genre waarmee hij zijn muziek carrière ooit begon … de Nederlandstalige kleinkunst! Vrij vroeg speelde hij namelijk zelf al kleinkunstliedjes van Boudewijn de Groot, Zjef Vanuytsel, Miel Cools, … liedjes die nu helemaal tot hun recht kunnen komen met twee muzikanten die het kleinkunsthart op de juiste plek dragen.

Ondertussen schrijft Paul ook zijn eigen Nederlandstalige songs.

Renilde Van Limbergen

Accordeon en percussie

Komende uit een familie waar een aantal muzikanten van deel uit maakten, werd zij op jonge leeftijd getriggerd door verschillende muziekgenres.

Haar doopmeter, die vlot piano en accordeon speelde, stimuleerde haar om op jonge leeftijd notenleer te leren. En daar hoorden ook een aantal jaar pianolessen bij.

Jammer genoeg werd door omstandigheden de muziek on hold gezet, maar de wens om terug een instrument te bespelen bleef leven.

Twee jaar geleden besloot zij om accordeonlessen te volgen.

Een verborgen passie komt stilaan tot leven …

Boek ons of vraag prijsofferte